0

Sumber: danaediaz.com

I punya orang setia punya…”

Kekata pujangga cinta Anna telah mencairkan hati Don, yang mengahwini Anna tidak lama selepas menjalinkan hubungan sebagai kekasih.

Namun, janji Anna ternyata kosong.

Setelah setahun berumah tangga, Don mendapati bekas isterinya, bukan sahaja menduakannya, malah ‘mentigakan’ dirinya.

LELAKI PERTAMA

Sumber: nissan.com.sg

 

“Satu hari tu, dia kata dia nak try kerja. When dia start kerja and aku offer nak ambil dia, dia elak. Dia kata ‘Takpelah nanti naik transport.’ Tapi aku pun ada transport pe,” kata Don, yang dahulunya berkhidmat sebagai pemandu van bagi golongan wanita yang kerja malam.

Curiga dengan perwatakannya, Don merancang untuk membuat kejutan untuk Anna.

“Jadi satu hari, aku turun tempat kerja dia. Aku nampak dia, aku mintak handphone. Pap! Everything, all the messages aku nampak,” tambah Don yang menyifatkan perbualan Anna dengan lelaki skandal pertamanya sebagai romantis.

Meskipun tersinggung dengan perbuatan Anna, Don setakat melenting saja lalu memaafkan Anna setelah dia meminta maaf dan ‘mengingatkan’ Don tentang anak mereka.

LELAKI KEDUA

Sumber gambar hiasan: utaranews.wordpress.com

Selang dua tahun, Anna kembali ‘meleseh’ dengan lelaki lain.

Dalam keadaan berpantang, Anna berjumpa dengan skandal baharunya semasa Don bertugas.

Kali ini, kelakuan Anna lebih ekstrim di mana dia sering keluar rumah tanpa pengetahuan Don, sehinggakan ada juga hari di mana Anna tidak pulang ke rumah.

Perasaan sangsi yang menyelubungi Don sekali lagi mendorongnya untuk memeriksa telefon bimbit Anna.

Ternyata, ia mengandungi butiran tempahan hotel dan mesej-mesej lucah seperti:

“I love it when you lick me” , “Konek you sedap” dan “I love riding your dick”

Sejurus itu, Don menerima panggilan telefon daripada skandal Anna, Zal yang menggesa Don untuk menceraikan Anna.

Kesudahannya, Don dan Anna bercerai setelah dikurniakan dua cahaya mata yang kini berusia enam dan lapan tahun.

DON DAN ANNA BERSEMUKA DI OKLETSGO

Anna, yang diundang secara rahsia oleh para penyiar meluru masuk ke dalam studio pada podcast ketiga untuk mencurahkan perasaannya pula.

“Aku tak puas. Memang kita main hari-hari but he doesn’t give me the love and affection I need. Dia balik kerja dah penat. Kalau tak pun dia dia phone.”

“Abeh aku tengok kawan-kawan aku yang lain semua ada bag LV, Coach lah apa. Aku pun nak tapi dia tak pernah kasi. Every month kasi $300 jer. Mana cukup? Satu kali pergi Giant dah habis duit. Dia macam tak upgrade diri dia gitu..” – luah Anna.

Podcast tersebut diakhiri dengan sesi ‘katakan sesuatu yang positif tentang bekas kekasih anda’ untuk menenangkan keadaan genting itu.

Newsdesk mendapat khabar bahawa Don dan Anna bergegas keluar dari studio sebelum wawancara tersebut diakhiri secara rasmi.

Luahan wartawan: Aku sot. You wanna fuck other people, that’s your issue but be smart about it. Delete lah bahan bukti janganlah jadi bodoh and please, kalau kau dapat laki atau bini yang baik, jangan take advantage lah.

And seriously? Dia mantat masa dalam pantang??? HEY!! Educate yourself lah!! Badan belum ready seh, pepek masih longgar, bau hamis and kau dah fikir pasal seks. Jagalah baby kau instead.

Oh and pasal barang branded. Kau sedap-sedap kangkang depan lelaki lain, kau expect laki kau untuk hadiahkan kau dengan barang mahal. Bekas laki kau bawak balik $1.3k jer siak.

Dok, you can think or not? Kalau nak sangat live a lavish life, get your ass up and work. Part-time, freelance, dropship ke apa boleh pe. Or gi lah cari scandal kaya. Geram aku tau orang gini.

And Don. Stop being so nice. Know when to be a dick. Sampai bila kau nak allow yourself to be treated like this?

Bekas bini kau sendiri kata dia kahwin dengan kau sebab dia tau kau baik and takkan buat taik belakang dia. Do you see the issue?? Orang pijak kepala kau.

Dah lah tu jer aku nak cakap.

Dengar kisah Don & Anna, click link dibawah:

Part 1: Sudah Jatuh Ditimpa Tangga

Part 2: Tak Serik Serik

Part 3: Bekas Isteri Masuk Studio